Romania Student Tour ”De la Olt la Dunăre”

0
33

Loading

În perioada 27 – 30 octombrie 2022, sub egida Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti realizează prima etapă de teren, din acest an, a proiectului Romania Student Tour – program naţional de redescoperire şi promovare a patrimonului cultural şi natural al României.

Cu acest prilej, sunt programate deplasări în aria geografică a județelor Vâlcea, Gorj și Mehedinți, respectiv a depresiunilor montane și submontane, având ca obiective: ansambluri arhitecturale, tradiţiile și obiceiurile din zonă, parcuri şi rezervaţii naturale, situri fosilifere și arheologice.

Romania Student Tour constituie un concept original privind redescoperirea și promovarea patrimoniului cultural și natural al României.

O echipă ce renaște an de an, în urma celei mai importante competiții naționale de artă fotografică Fotogeografica, prin care se promovează valorile naturii, culturii şi tradiţiilor românești, pune în aplicare un trio-dimensional „știință, pasiune, artă”.

Prin fotografie, ca mediu informațional, prin modalitatea de abordare și prezentare, descoperim la România Student Tour o lume fascinantă, cu o profundă încărcătură emoțională, o Românie reală.

Imaginile rezultate din aceste incursiuni vor sta la baza realizării catalogului foto “Comorile Olteniei de sub munte”, care se doreşte reprezentativ pentru această regiune cu un potenţial deosebit şi care permite publicului larg să cunoască şi să fie cucerit de resursele locurilor, de natură, oameni, tradiţie, istorie şi de obiectivele sale.

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Vâlcea, se alătură acestui proiect.

Fotogeografica
Asociația Oameni Printre Oameni

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here