O cutie de cretă colorată și un vis – artista Anca Colescu

0
258
Artista anca colescu în atelier

Loading

Anca Colescu

Știm cu toții că oamenii sunt pe cât de asemănători pot fi sunt deopotrivă la fel de diferiți. Însă cele mai frumoase povești le au artiștii. Boemi, berbanți, mereu în căutarea a ceva de negăsit ei iubesc cu forță și tărie pictănd cu culori vii realitatea noastră pestriță. Iată și povestea de astăzi a cunoscuteo artiste Anca Colescu care a avut un vis. Un vis și o cutie de cretă colorată.

Absolventă a Facultății de Construcții și Arhitectură din Iași, Anca a fost întotdeauna atrasă de arta desenului și a picturii. Prima emoție artistică a încolțit încă din școala primară, când într-o zi s-a trezit în fața unui pătrățel de trotuar pe bulevardul Copoului din Iași, strângând la piept o cutie cu cretă colorată.

The muse Anca Colescu

“Salvând vieți” a fost tema competiției de desene pe asfalt. Concentrată asupra caroului ei și pe ceea ce va transmite juriului prin viu grai când îi va veni rândul, Anca și-a ridicat ochii din asfalt ca să-și privească creația de sus, din diverse unghiuri. Însuflețită de frumusețea bulevardului care semăna cu un șotron gigantic scăldat in culorile curcubeului, a povestit pe nerăsuflate juriului tot ceea ce a simțit desenând. Clasată pe primul loc, în acel moment cuantic în care culorile și formele au vibrat amplificând potența sunetului, Anca a realizat importanța emoțiilor generate de arta vizuală. 

Mulți ani mai târziu, lucrările ei de grafică monocromatică au fost ca o adevarată meditație, fluidizând credințe limitative și adâncind procesul de înțelegere al dualitații vieții pe pământ. 

Home Gallery, Anca Colescu

Pasionată de Feng Shui, Anca își folosește simțul artistic vizual în scopul armonizării spațiilor de locuit, îmbinând elementele Feng Shui cu lucrări de artă menite să atragă și să balanseze energiile din mediul înconjurător. 

Avem nevoie unii de ceilalți ca să reușim să ne cunoaștem mai bine pe noi înșine, să evoluăm…panăajungem la o acceptare fară atașament și la o înțelegere mai profundă a ceea ce înseamnă existența noastră pe acest pământ.

Arta ocupă un loc esențial în fiecare amenajare interioară și niciun spațiu nu se va simți închegat complet făra ea.” mărturisește însăși artista.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here