Astazi, 16 octombrie 2022 la Hipodromul Ploiesti cei care apreciaza cursele de cai si ii iubesc pe acestia, au participat la un eveniment hipic ce marcheaza “Centenarul Marii Încoronări a Regilor Întregitori Ferdinand și Maria” de la Alba Iulia.
Organizată de CSM Ploieşti, prin Complex Hipodrom, în parteneriat cu Jockey Club Român, reuniunea de duminică a avut în program cinci curse hipice: patru de trap şi una de galop. Programate la orele 11.05 şi 11.30, primele două întreceri au fost dedicate trapului, pentru ca, la ora 12.00, să se fi desfasurat principala cursă a zilei, cea de galop: Marele Premiul „Centenarul Încoronării Regelui și Reginei României Mari”, unde Sub Inaltul Patronaj al Marii Loji Nationale a Romaniei, a fost acordat un Premiu Special pentru cel mai bine ingrijit cal.

Continuand o traditie veche, M.L.N.a.R. in realizarea obiectivelor sale sustine si promoveaza evenimente de hipism, istoria Jockey Club Român este strâns legată de evoluția sporturilor hipice românești, încă de timpuriu. Primele curse de cai, pentru care s-au păstrat date, au avut loc la Iași în anul 1851, iar în anul 1857 au fost organizate de către Prinţul Suţu. Principalii proprietari de cai erau atunci Panaiot Moruzi, Alexandru Mavrocordat, Ioan Cantacuzino, Emanuel Arghiropol și Neculae Coste. Primul derby s-a alergat în anul 1875 şi a fost câştigat de GIZELDA, iapa murgă aparţinând lui Alex. Balş. La Bucureşti, primele curse de alergări s-au desfășurat în anul 1870, în zona în care se află acum Cercul Militar Național, și au fost organizate de generalul Ioan Emanoil Florescu, viitor prim ministru și vicepreședinte al Jockey Club Român.
De la întemeierea sa, Jockey Club Român l-a avut ca președinte de onoare pe domnitorul Carol I, devenit rege în anul 1881. Conform Statutului elaborat în secolul XIX, regii României sunt președinți de onoare ai Jockey Club Român. O dată cu urcarea sa pe tron, Regele Mihai I a devenit președinte de onoare pentru Jockey Club, demnitate de mare însemnătate pentru Club, valabilă și în prezent.
