Frida Khalo, dincolo de aparențe | Povestea inspiraţională care a marcat mințile

0
31

Loading

În această toamnă, Palais Galliera o sărbătorește pe Frida Kahlo (6 iulie 1907-13 iulie 1954), una dintre cele mai recunoscute și influente artiste a secolului al XX-lea. Expoziția ”Frida Kahlo, au-delà des apparences” (Dincolo de aparențe) este deschisă la Paris, la Palais Galiera, între 15 septembrie 2022 şi 5 martie 2023.

Ușor de recunoscut după ținutele ei tradiționale mexicane, Frida Kahlo este o pictoriță importantă a cărei poveste inspiraţională a marcat mințile. Născută în 1907, în casa părinților ei, Casa Azul din Mexic, ea face poliomielită la vârsta de 6 ani și sfârșește cu piciorul drept atrofiat. La 17 ani, a suferă un accident de autobuz în care este rănită grav. În urma acestei provocări, ea își trezește sufletul de artist: „Nu sunt moartă și am un motiv să trăiesc. Acest motiv este pictura”, se spune că ar fi susținut ea.

Așa a debutat cariera ei de artist, iar legenda Frida Kahlo a început să se dezvolte. Pe lângă munca ei, angajamentul ei față de cauza feministă, relația cu handicapul ei și puternica ei identitate mexicană au propulsat-o la rangul de icoană.

Expoziția prezintă peste 200 de obiecte din Casa Azul, casa în care s-a născut și a crescut Frida, inclusiv articole de îmbrăcăminte, accesorii, corespondență, cosmetice, medicamente și ajutoare ortopedice. Această expoziție invită vizitatorii să exploreze latura privată a vieții Fridei și să înțeleagă cum și-a construit identitatea prin modul în care s-a prezentat și s-a reprezentat, îndepărtându-se de stereotipurile asociate cu personalitatea ei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here