Expoziție de pictură Laurențiu Popa și discipolii săi

0
118

Loading

“De-a lungul anilor cunoști mii de oameni. Numai pe unii nu ți-i scoate viață în cale întâmplător .. “ . Acestea sunt cuvintele folosite de o doamnă pentru a-l caracteriza pe pictorul Laurențiu Popa . Iar dacă dvs încă nu ați auzit de el, atunci e timpul să vi-l prezentăm.

Laurențiu Popa la vernisaj

Laurențiu Popa pictează de peste 30 de ani și mulți îl știu drept “Rembrandt de România ”. În picturile sale abordează mai multe stiluri, dar ceea ce l-a scos în fața iubitorilor de frumos este tehnica clarobscurului, tehnică folosită de către marii maeștri italieni și flamanzi . Este unul dintre acei oameni înzestrați cu talent care împărtășește din cunoștințele acumulate celor dispuși să -l asculte și să -l urmărească lucrând la un tablou. Taberele de pictură organizate de-a lungul anilor au strâns în jurul lui câțiva oameni cu un dram de talent, dornici să – și perfecționeze stilul și tehnica , să învețe , să pună în practică sfaturile lui. În perioada pandemiei cursurile s-au mutat în online și au fost oferite cu mărinimie , absolut gratuit, tuturor celor care doreau să -l urmărească . Faptele bune nu s-au oprit aici. Ar mai fi multe , dar nu putem să nu amintim despre gestul care a înduioșat inimile multor cursanți :acela de a picta saloanele destinate copiilor cu afecțiuni grave ale Sp. Marie Curie din Buc. Aici i s-au alăturat cei de la Mustash, care au pus la dispoziția pictorilor toate materialele necesare, în mod gratuit.

Ce a urmat? O expoziție . Și nu una oarecare! Într -un spațiu superb, aflat în inima capitalei, aparț în ând ONG LION Club Cosmopolitan Buc, maestrul Laurențiu Popa a expus câteva dintre lucrările ce-i poartă semnătura , iar alături de el au avut această oportunitate și cursanț îi lui, oameni cu slujbe și vârste diferite, dar pe care ii leagă și -i unește aceeași pasiune:aceea de a picta.

Vernisajul expoziției

Vernisajul acestei expoziții a avut loc în data de 17 sept, dar lucrările rămân expuse și pot fi văzute și admirate la parterul clădirii unde se află sediul Lion Club Cosmopolitan, în str. M.Eminescu nr.138 până în data de 6 octombrie. Veți descoperi lumea plină de culoare a acestor oameni strânși în jurul unui om care nu obosește să ofere din timpul și din cunoștințele sale . Ar merita să faceți o vizită . Următoarea expoziție este programată în luna decembrie 2022.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here