De Ziua Națională a României, 1 Decembrie, s-a lansat în cinematografe filmul istoric „Gata Oricând!– Eroii de la Podul Jiului”

0
98

De Ziua Națională a României, 1 Decembrie, se lansează în cinematografe filmul istoric „Gata Oricând!– Eroii de la Podul Jiului”, în regia lui Sergiu Prodan și Silviu Tripăduș.

“Eroii de la Podul Jiului” este prima parte din trilogia „Gata oricând!”, dedicată cercetașilor care au luptat în Primul Război Mondial.

Pelicula este inspirată dintr-o întâmplare reală și începe în dimineața zilei de 14 octombrie 1916, când un tânăr cercetaș descoperă că temuta armată germană a ajuns aproape de Târgu-Jiu, îl anunță în grabă pe comisarul orașului Ioan Popilian și împreună cu câțiva polițiști și cercetași, ajutați de câțiva civili rămași în orașul deja evacuat, luptă la Podul Jiului pentru a opri ocuparea orașului de inamic pana la sosirea armatei române.

În rolurile principale îi puteți vedea pe doi frați din Târgu Jiu, Emanuel și Robert Cercelaru, alături de actorii profesioniști Liviu Cheloiu, Daniel Nuță și Cătălina Romaneț.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here