Cum se împodobea bradul de Crăciun în anul 1943-Sfaturi utile din presa vremii

0
106

Loading

Prentru a prețui pe deplin ceea ce avem astăzi este necesar să privim în urmă cu nostalgie pentru a putea răzbate în vremurile din ce în ce mai tulburi de la orizont. Într-o lume inundată de consumerism și reclame am pregătit pentru dvs o expunere despre cum se împodobea pomul de Crăciun în anul 1943.

“Un pom de Cräciun ieftin

Un pom de Craciun, ca sã fie frumos, nu trebue numai decât sã fie mare, dimpotrivă… cu cât va fi mai mic si mai încărcat va face mai mult efect. Mai Întâi cautati sã-l obtineti cât mai leftin si pentru asta, cumparați-l aproape in ajunul Crăciunului, când negustorii sunt gräbiți să plece acasã si sá dea ultimele bucăți care au mai rămas. Duceți-vă acasã si puneti-l într-o lădiță sau un vas mai mare plin cu nisip pe care-l „camuflati” cu stofa drapatà, hârtie coloratã sau celofan. Ca sã dati impresia cã arborele e nins, il stropiți cu o solutie de alaun forte concentratã. Faceti aceastã operație la bucătărie sau la baie, ca sã nu murdariți podeaua si peretii. Pentru iluminat, dacã aveti becuri electrice cu atât mai bine, în lipsa lor însã si lumânárile colorate sunt bune. Spre a le economisi, nu le aprindeti decât câteva minute la inceput când prezentați arborele copiilor. Cât pentru obiectele de pus in pom, con-fectionați mai intâi din carton diferite stele, dintre care una mare pentru pus in vârf; dupà ce le-ați täiat, le ungeti, cu clei si le muiati in borax cristalizat. Luati apoi nuci si ghinde de pini pe care le muiati în puțin lapte și le dati apoi prin, praf de aur chimic. Ca sa le atârnati, înfigeți in partea moale a nucilor, – înnlocul unde se împreună cele douà jumătăți de coajã, – un ac de cap; in aceastà mica toartã treceti apoi un fir de coton perlé sau de sforicică.

In afară de aceste obiecte lucitoare, mai puteți atârna câtiva covrigei de zahar, biscuiți și mici obiecte ca pápușele, miei, ingerasi, cosulețe cu bomboane, pe care o femee indemânatecă le poate face din resturi de lână, suvite de hârtie coloratà, fire de beteală, etc. Bucuria pe care o veti face copiilor și chiar celor mari, và va răsplăti de osteneala ce vă veti fi dat.

In locul fierului de cälcat

Când n’aveti un fier de călcat la îndemâná și vreți sà neteziti de pildă o panglică, o batistà sau alt articol de dimensiuni mici, luati un bec electric care a fost aprins câteva minute si folositi-vã de el ca de un fier.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here