Cum arăta sângerosul domnitor Vlad Țepeș în realitate? Reconstituire facută după singura icoană ce conține reprezentat chipul domnitorului

0
118

Loading

O echipă non-conformistă de artiști cunoscuți pentru restaurarea și colorizarea fotografiilor cu persoane importante din vechime ale poporului român au făcut un studiu pentru a afla cum arăta în realitate sângerosul domnitor Vlad Țepeș.

Vlad Țepes, cunoscut mai bine sub numele de Vlad Dracul, a fost un domnitor al Țării Românești în secolul al XV-lea și este cunoscut pentru metodele sale brutale de pedeapsă a criminalilor și a trădătorilor.

Reconstituire aproximativă a chipului lui Vlad Țepeș

Fizic, Vlad Țepes era descris ca fiind un om puternic și bine construit, cu o înălțime medie și o prezență imponentă. Se spune că avea părul lung, negru și neted, ochii înstelat de un verde strălucitor și o barbă încărunțită care îi adăuga o notă de maturitate și înțelepciune.

Vlad Dracul își obișnuia să poarte haine simple, în culori întunecate, care îi subliniau forța și autoritatea. Adesea, se spune că își acoperea capul cu o căciulă neagră, uneori cu un fel de coif de metal care îi proteja capul.

Una dintre trăsăturile sale cele mai cunoscute erau caninii lungi și ascuțiți, care i-au adus ulterior porecla Dracul, care în limba română înseamnă diavol. Cu toate acestea, există puține dovezi că acest lucru era ceva genetic și multe surse sugerează că a fost doar o trăsătură fizică naturală.

În ceea ce privește personalitatea sa, Vlad Țepes era descris ca fiind un lider puternic și autoritar, care nu tolera nicio formă de nesupunere. Era cunoscut pentru fermitatea lui și pentru faptul că aplica pedepse dure celor care încălcau legea sau trădau încrederea sa, inclusiv decapitarea, spânzurarea sau îngroparea de vii. Cu toate acestea, au existat și momente în care a arătat laturi mai blânde ale personalității sale și a fost, de asemenea, cunoscut pentru generozitatea și caritatea sa.

În concluzie, Vlad Țepes, binecunoscutul domnitor al Țării Românești, era un om puternic, autoritar și încăpățânat, cu o prezență imponentă și un stil simplit în vestimentație. Cu toate acestea, mai important decât aspectul său fizic, istoria îl reține pentru metodele sale dure de pedeapsă și pentru lupta sa neîncetată pentru apărarea teritoriului și a poporului său.

Sursa foto: Istorii în culori

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here